Kompetent skatterådgivning
Ring til os på +45 70 70 18 99

Blog

Fradrag for din virksomheds udgifter

16. maj 2016

Skal du i gang med at indlevere virksomhedens årsregnskab til SKAT? Læs med her og bliv opmærksom på kategorier, din virksomhed kan trække fra i skat.

Det kan du få fradrag for

For eksempel kan udgifter til din bogholder, revisor og advokat normalt fradrages. Endvidere kan man typisk få fradrag for erhvervelse af maskinel samt forskelligt inventar, husleje inklusiv el og varme og så videre.

Det er en god ide at være opmærksom på, hvilke ting der gives fradrag for, da der i mange tilfælde samlet set kan blive tale om betydelige beløb, du kan trække fra i skat.

Tag en snak med din revisor, hvis du skal have hjælp til dit fradrag eller kontakt en professionel skatterådgiver, hvis du mener, at din seneste årsopgørelse er forkert.

Bogfør kun virksomhedsudgifter

Det er vigtigt at have for øje, at der selvsagt kun gives fradrag for ting, der har indflydelse på driften af virksomheden. Der kan derfor kun opnås skattefradrag for ting og aktiver, du køber til virksomhedens drift, men ikke erhvervelser til privatsfæren. Sondringen kan i mange tilfælde være svær, men dette er afgørende i forhold til SKATs vurdering af, om du er berettiget fradrag eller ej.

Benyt dig af ekstern rådgivning

Hvis du har spørgsmål til, eller er uenig i, SKATs vurdering, kan det være en god ide at få professionel assistance. For eksempel fra en skatteadvokat med speciale i skattesager eller en skatterevisor. Hos Aagaard Lund tilbyder vi faglig, kompetent rådgivning både før og efter årsopgørelsen, og vi er klar til at hjælpe dig, hvis der i den forbindelse opstår problematikker, som du ikke selv kan løse.

Professionel bistand i tvister om skat kan i mange tilfælde være nødvendigt, da mange fradragssager er komplekse og svære at gennemskue for ikke-professionelle. Er du ikke selv opmærksom, kan du således snyde dig selv og din virksomhed for berettiget fradrag.

Vær derfor opmærksom på, hvad du i virksomhedsregi kan trække fra i skat, og hav opmærksomhed på bogføringen, således at denne foretages korrekt og ikke mindst på det korrekte grundlag. Er du i tvivl, kan du søge bistand, så du er sikret et korrekt årsregnskab.