Kompetent skatterådgivning
Ring til os på +45 70 70 18 99

Blog

Få overblik over dine skattesager

24. april 2016

Konsekvenserne ved ikke at have tilstrækkeligt overblik over sine skattesager som privatperson, kan være omfattende både for dig og din økonomi. Vi anbefaler altid, at du modtager professionel rådgivning i forbindelse med dine skattesager, så du undgår uoverensstemmelser mellem din forskudsopgørelse og din årsopgørelse.

Vær opmærksom på ændringer i din tilværelse

Oplever du ændringer i din jobsituation? Påbegynder eller afslutter du en uddannelse? Eller flytter du til en ny adresse?

I så fald er det gode anledninger til, at du tager et kig på dine skattesager og danner dig et overblik over, hvad der eventuelt skal og bør ændres i den sammenhæng.

Undlader du at gøre dette, kan det resultere i store og i nogle tilfælde langvarige konsekvenser. Den negative uoverensstemmelse mellem forskudsopgørelsen og årsopgørelsen, der mere mundret omtales som et ’skattesmæk’, refererer til SKATs vurdering af, at du skylder dem penge i et varierende omfang. I sidste ende kan det blive en meget uheldig affære. Og derfor er det vigtigt, at du får hjælp til din sag.

Vurderer SKAT, at du skylder dem penge, kan du vælge enten at indbetale hele det pågældende beløb direkte til SKAT, eller få trukket beløbet af dit fradrag for det kommende år. Vælger du den sidste løsning, kan det vise sig at blive en bekostelig affære, da SKAT pålægger et gebyr for at inddrive din gæld. Derfor kan det også være en rigtig god idé, at gennemgå dine skattesager løbende, så du er helt sikker på, at SKATs vurdering stemmer overens med din egen. Ved at være på forkant med dine skattesager, kan du håndtere eventuelle opstående tvister eller spørgsmål mellem dig og SKAT og derved imødekomme, at du kommer til at indbetale penge til SKAT, som du reelt ikke skylder.

Benyt dig af professionel assistance

Står du i en situation, hvor du har brug for rådgivning, vejledning eller hjælp i forbindelse med tvister med SKAT, kan det være en god idé for dig selv og for forløbet, at blive bistået af en professionel skatterådgiver, dette kunne være en advokat eller en professionel skatterevisor. De hjælper dig med at føre din sag mod SKAT og sørger for, at du står stærkt.

Aagaard Lund yder kompetent og professionel advokatbistand til dig, der står i en situation, hvor du har brug for faglig assistance, og det kan du som privatperson profitere af på den lange bane.

Er du i tvivl om rigtigheden i SKATs vurdering af din eventuelle gæld, bør du resolut tage kontakt til en professionel rådgiver, som kan hjælpe med at få afklaret dine spørgsmål.